Hoppa till innehåll

300 färdigställda lägenheter!

I Enköpings nya stadsdel Älvdansen har vi färdigställt 154 lägenheter under våren och sommaren och alla hyresgäster har nu flyttat in. De tre bostadshusen är byggda med volymelement i trä som levererats av Lindbäcks i Piteå och de sista utvändiga markarbetena är snart klara. Projektet har tilldelats investeringsstöd som möjliggör både prisrimliga hyror och ett klimatsmart hus med låg energianvändning.

Kvarteret Kungsfiskaren i Strängnäs omfattar 111 lägenheter. För byggnation med mindre klimatpåverkan består stommen av svensktillverkat massivt trä. En generös gårdsmiljö med växthus, lusthus och boulebana skapar trygghet och samvaro. Även detta projekt har fått tilldelat investeringsstöd.

Trygghetsboendet Lärkan med sina 42 lägenheter, är beläget i utkanten av Långbergsparken bara några hundra meter bort från Kv. Kungsfiskaren. Närhet till natur, vårdcentral och resecenter gör platsen unik samtidigt som en stor gemensamhetslokal, takterrasser, växthus och underjordiskt garage ger guldkant på tillvaron.

Samtliga tre projekt har certifierats med Miljöbyggnad Silver. 

”Trots en omritad spelplan på marknaden, visar vi på Bergsundet prov på fortsatt genomförandeförmåga. Givande samarbeten med kommuner och entreprenörer, är självklart en nyckel i arbetet”, säger Johan Merkel, ansvarig för Bergsundets nyproduktion.

Ytterligare information

Kontakta

Johan Merkel
johan.merkel@bergsundet.se