Hoppa till innehåll

Bergsundet har hittat det rätta läget i Strängnäs

Den 2 juni firade Bergsundet och Strängnäs kommun ett första byggtag av 42 nya trygghetsbostäder i hyresrättsform i Kv. Lärkan. Inflyttning planeras till sommaren 2023.

Huset byggs i fyra våningar med en terrassvåning och underjordiskt garage med 22 parkeringsplatser. Byggnationen utförs enligt Miljöbyggnad Silver och utrustas med solceller på taket.

”Vi är oerhört glada att tillsammans med Bergsundet få utveckla Strängnäs kommun, med ett fantastiskt vibrerande läge i Mälardalen. Ur ett hållbarhetsperspektiv är det många värden som fångas på den här platsen, både närhet till resecentrum och närhet till naturen. Men hållbarhet gäller inte bara klimat och miljö. Social hållbarhet är också viktig. Med det här första trygghetsboendet i Strängnäs skapas tillhörighet och sammanhang för de boende. Vi hoppas att vi tillsammans med Bergsundet kan hitta nya möjligheter framöver att utveckla en växande kommun som Strängnäs ”,  säger Jacob Högfeldt, ordförande i kommunstyrelsen.

Trygghetsboendet ger samtliga hyresgäster flera gemensamma sällskapsytor; en större gemensamhetslokal, ett växthus och två takterrasser som ska bidra till de boendes gemenskap och trygghet.

”Det här känns som helt rätt läge för ett trygghetsboende i Strängnäs. Intresset för Kv. Lärkan är redan skyhögt och vi ser verkligen fram emot det kommande året när projektet ska växa fram. Att vi trots turbulens i omvärlden kan fortsätta skapa värden för både kommuner och deras invånare ser jag som en stor styrka”,  säger Johan Merkel, ansvarig för Bergsundets nyproduktion.

Kv. Lärkan ligger med gångavstånd till resecentrum, vårdcentral, närbutik och förskola och ger möjlighet för äldre att bo på en lugn, central plats.

YTTERLIGARE INFORMATION

Johan Merkel
johan.merkel@bergsundet.se