Hoppa till innehåll

Bergsundet skippade spaden i Strängnäs och tog nytt byggtag istället

I förra veckan firade Bergsundet och Strängnäs kommun ett första byggtag av 111 nya hyreslägenheter vid porten till Strängnäs. Inflyttning planeras till våren 2023.

”Jag är stolt över viljan att bygga och bo i Strängnäs, i närhet till Stockholm. Jag är glad över att vi skapar goda relationer med samhällsbyggare som Bergsundet, som kan svara upp mot kommunens vilja om hållbarhet, tillit och trygghet. Projektet bidrar till kommunen på flera sätt med koldioxidsmart byggande i massivt trä, låg energiförbrukning och trygg boendemiljö. På det sättet kan vi skapa ett smart växande samhälle”, säger Anders Härnbro, vice ordförande i kommunstyrelsen.

”Det känns fantastiskt att äntligen få se den massiva trästommen växa fram. Trots en turbulent tid på marknaden visar Bergsundet prov på genomförandekraft och långsiktighet. Det känns också bra att vi med investeringsstödet kan erbjuda prisrimliga hyror”, säger Johan Merkel, ansvarig för Bergsundets nyproduktion.

Husen byggs i massivt trä med solpaneler på taken och innovativt system för att tillvarata värme från spillvatten. Byggnationen sker enligt Miljöbyggnad silver. Projektet har beviljats investeringsstöd för hyresbostäder som möjliggör fördelaktiga hyresnivåer. Gården mellan husen kommer att tas om hand med grönska, grillplats, boulebana och ytor för socialt umgänge som ska bidra till social trygghet. Kv. Kungsfiskaren ligger med gångavstånd till tåg, förskola, vårdcentral och närbutik. Här kan familjer, unga och gamla bo på en lugn central plats i ett område med blandad bebyggelse.

YTTERLIGARE INFORMATION

Johan Merkel
johan.merkel@bergsundet.se