Hoppa till innehåll
projekt

Tryggaste boendet i Strängnäs

  • Strängnäs
  • Pågående
  • Trygghetsboende / Seniorboende

I en skogsdunge intill Långbergsparken och Kungstornet, endast 250 m från Strängnäs resecentrum och ett stenkast från livsmedelsbutik och vårdcentral, byggs kvarter Lärkan; ett nyproducerat trygghetsboende med 42 hyreslägenheter. Bekvämt och tryggt på samma gång.

Genom projektet skapar vi en plats för att slå sig till ro när huset har blivit för stort eller när gemenskap och närheten till service är viktig. Inflyttning planeras till sommaren 2023.

På ett centralt läge i mälarnära Strängnäs tillförs nu nyproduktion av hyresrätter i trygghetsboendeform. Grundkravet är att minst en person i varje hushåll fyllt 65 år vid inflyttning.

Kvarter Lärkan består av ett lamellhus i fyra våningar fördelat på tre trapphus samt ett underjordiskt garage. Den övre våningen är något indragen vilket skapar generösa terrasser i samtliga vädersträck. Fasaden kläs med rödgrå skiffer och accentueras med röda fönsterkarmar, allt för att byggnaden ska smälta in bland närliggande tegelbyggnader, ekar och tallar. I garaget finns plats för 22 bilar och möjlighet till laddning av elbil. Även plats för cyklar och lägenhetsförråd finns också lokaliserade i garagevåningen som nås med hiss från samtliga trapphus. På taket installeras solceller, en av flera bidragande faktorer till att projektet också miljöcertifieras med Miljöbyggnad Silver.

I kvarter Lärkan finns dessutom flera gemensamma ytor som är tillgängliga för de boende dygnet runt. I det östra trapphuset ligger en gemensamhetslokal på drygt 110 kvm som utrustats med studierum, allrum, RWC och kök. I direkt anslutning finns även boendegården som innehåller ett växthus planerat för både odling och samvaro. På terrassplanet i det västra och mittersta trapphuset finns två gemensamma takterrasser i bästa solläge med utsikt över Strängnäs södra delar.

Hyreslägenheterna utrustas med väl valda material i kök och badrum för att skapa en klassisk känsla. Detta kompletteras med diskmaskin och förberedelse för mikro i kök samt kombimaskin, handdukstork och duschvägg i glas i badrummet. Majoriteten av lägenheterna har privat balkong, terrass eller uteplats i markplan.

Inflyttning planeras till sommaren 2023. För att se och jämföra tillgängliga lägenheter kan du klicka på länken till vår digitala bostadsväljare längre ner på sidan. Där kan du också göra en intresseanmälan. Under hösten 2022 kommer uthyrningsprocessen att påbörjas och vi kommer då kontakta de som anmält intresse i kronologisk ordning.

Antal Lägenheter

42 lgh

Rum

1–3 rok

Boarea

32–72 kvm

Stomme

Prefabricerad betong

Parkering

22 platser i garage, 3 markparkeringar

Miljöcertifiering

Miljöbyggnad Silver

Intresseanmälan

I enlighet med GDPR vill vi upplysa om att du genom att skicka in din anmälan godkänner att vi lagrar dina personuppgifter.