Hoppa till innehåll
projekt

Bo fint i bevarade Hökarängen

  • Stockholm
  • Genomförda
  • Hyresrätter

Utmed Sirapsvägen, endast ett stenkast från tunnelbanan Hökarängen och med naturen runt hörnet, har vi bygggt 96 nyproducerade hyreslägenheter. Med kvarter Kavringen 2 var vi den första privata aktören i Sverige att bygga med hjälp av investeringsstödet, vilket ger prisrimliga hyror och höga krav på låg energianvändning. En win-win för hyresgästerna och klimatet.

Projektet omfattar ett lamellhus om fyra våningar samt ett högre punkthus om åtta våningar. Husen blev klara för inflyttning vintern 2019.

Inom armlängds avstånd från uppgången till Hökarängens tunnelbanestation har vi 96 hyresrätter fördelade på två byggnader i kvarter Kavringen 2. Det kollektivtrafiknära läget och närheten till service i karaktäristiska Hökarängen centrum ger flertalet boendekvaliteter med högt värde i detta projekt.

Punkthuset på åtta våningar tornar upp sig i omgivningen och speglar byggnadsstrukturen tvärs över tågspåren. I den prefabricerade betongfasaden syns diskreta reliefer som ger ett mjuk och varierat intryck. Lamellhuset accentueras med skarpa detaljer i svart plåt och värmebehandlat trä som tillsammans med omkringliggande grönska ger värme till byggnaden. Mot Sirapsvägen bildas en ny torgplats med tillgängliga gångstråk, konstverk och lokal i bottenvåningen.

På insidan har ett stort fokus lagts på gedigna materialval i samtliga rum. Kvarter Kavringen 2 är även det första av våra projekt som innehåller det egenutvecklade konceptet ”Neighborhood Academy”, vårt bidrag till att skapa gemenskap och trygghet i våra bostadshus. I garaget finns 22 platser för bil plus två el-vespor som enkelt och smidigt kan hyras av de boende via en app.

I och med att projektet utvecklats med det statliga investeringsstödet ligger hyrorna på prisrimliga nivåer. Samtidigt är kraven på låg energianvändning höga. Detta innebär bland annat solceller på taken och effektiv återvinning av den energi och värme som förbrukas i husen. 

Projektet färdigställdes i början av 2020 och uthyrning sker via Stockholms bostadsförmedling.

Antal Lägenheter

96 lgh

Rum

1–4 rok

Boarea

23–95 kvm

Stomme

Prefabricerad betong

Parkering

22 platser i garage

Intresseanmälan

I enlighet med GDPR vill vi upplysa om att du genom att skicka in din anmälan godkänner att vi lagrar dina personuppgifter.