Hoppa till innehåll
projekt

Hållbart boende med centralt läge i Strängnäs

 • Strängnäs
 • Genomfört
 • Hyresrätter

I vackra Mälarstaden Strängnäs har vi byggt 111 yteffektiva hyreslägenheter i massivt trä. Det centrala läget med närhet till resecentrum gör det möjligt att leva ett småstadsliv på pendlingsavstånd till Stockholm. Det bästa av två världar!

Projektet innefattar två huskroppar med fasad i puts längs Kilenvägen, ett fyra våningar högt lamellhus med träfasad samt en generös innergård. Husen färdigställdes våren 2023.

Välkommen att göra en intresseanmälan längre ner på sidan.

De nyproducerade hyresrätterna i kvarter Kungsfiskaren ligger i anslutning till den populära äventyrslekparken Skogskullen, en naturlekplats som iordningställdes under 2018, anpassad efter naturen och byggd i naturmaterial. Närservice återfinns vid korsningen Finningevägen/Björkvägen med både matbutik och apotek. Promenaden till Strängnäs station tar endast några minuter och resan till Stockholm drygt 40 minuter.

Kvarter Kungsfiskaren består av tre lamellhus som byggts i 4-5 våningar med 111 lägenheter. Stommen är byggd av korslimmat massivträ som tillverkats i Sverige. Att bygga i trä har stora hållbarhetsfördelar avseende byggmaterial, transport och för den slutliga boendemiljön. Trä är förnybart material som kräver relativt små resurser vid framställning och tar upp koldioxid från luften, vilket ger låga koldioxidutsläpp. Hus byggda av massivträ ger även ett bra inomhusklimat eftersom träet andas samt har fukt- och temperaturreglerande egenskaper. 

Fasaderna i kvarter Kungsfiskaren består av trä och ljus puts medan taket kläs med bandtäkt plåt och solceller. Förgårdsmarken längs Kilenvägen innehållande stödmurar och terrasseringar ger gatan liv och ett varierat intryck. Stor vikt har även lagts vid att skapa mötesplatser och på gården uppförs bland annat lusthus, växthus och boulebana för gemenskap och trivsel.

Hyreslägenheterna har utrustats med tidlösa material i kök och badrum och vitmålade väggar. Detta är kompletterat med diskmaskin och förberedelse för mikro i kök samt kombimaskin, handdukstork och duschvägg i glas i badrummet. Majoriteten av lägenheterna har privat balkong eller uteplats.

Inflyttning inleddes under våren 2023. I Strängnäs finns ingen allmän bostadsförmedling. Därför förmedlas lägenheterna i turordning till den sökande som har längst kötid och uppfyller övriga kriterier i vår uthyrningspolicy.

För att ställa dig i kö till Kv Kungsfiskaren kan du göra en intresseanmälan längre ner på denna sida.

Fakta


 • Antal lägenheter

  111 lgh

 • Rum

  1–3 rok

 • Boarea

  34-70 kvm

 • Stomme

  Massivt trä

 • Parkering

  66 markparkeringar

 • Miljöcertifiering

  Miljöbyggnad Silver

Samarbetspartners


 • Arkitekt

  Between the Lines Architecture

 • Entreprenörer

  BJN Projekt

 • Kommun

  Strängnäs

Intresseanmälan

I enlighet med GDPR vill vi upplysa om att du genom att skicka in din anmälan godkänner att vi lagrar dina personuppgifter.